Разбиха престъпна група, пренасяла хероин за Холандия

17:04, 26 сеп 19 25 2937 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Неутрализирана е престъпна група за трафик на големи количества хероин от Турция през България за Холанция. Това съобщиха от пресцентъра на Специализираната прокуратура. На 20 септември е задържан ръководителят на групата, който е български гражданин.

Ден преди това на граничния град Комотини гръцката полиция е задържала тримата участници в престъпната група (всичките жители на Сливен).

Те са заловени с 42 килограма хероин, непосредствено след като получили наркотика от албански трафиканти. Дрогата е трябвало да пристигне в България, след което да бъде доставена с автомобили в Холандия. Действията на тримата трафиканти в Гърция били следени от българските власти и били очаквани на ГКПП „Кулата“. Гръцките полицаи, които от своя страна следили албанците, задържали и тях, и българите.

Четиричленната престъпна група за трафик на наркотики е била наблюдавана от служители от май, когато е образувано и досъдебното производство на Специализираната прокуратура срещу тях.

Разследването е установило до момента, че групата се е занимавала с трафик на големи количества хероин от Турция през България за Холандия, като за пренасянето на наркотика през границите е използвала различни марки автомобили, предимно ванове и миниванове, оборудвани с тайници. От Турция в България наркотиците били прекарвани най-често през ГКПП „Лесово“.

Иран залови близо 9 тона наркотици, предназначени за Европа

Задържаният в България ръководител на групата е привлечен към наказателна отговорност. На 23 септември по искане на прокуратурата, е задържан под стража с определение на Специализирания наказателен съд.

Специализираната прокуратура подготвя издаването на Европейска заповед за разследване на територията на Гърция, във връзка с българското досъдебно производство срещу участниците в престъпната група.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама