Цветанов дискутира с Томи Хухтанен възможности за сътрудничество между ЕАЦС и Центъра за европейски изследвания “Вилфрид Мартенс”

18:48, 26 сеп 19 / Политика 25 2878 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Цветан Цветанов дискутира с Томи Хухтанен възможности за сътрудничество между Евро-атлантическия център за сигурност и Центъра за европейски изследвания “Вилфрид Мартенс”, предава ТОПНОВИНИ.

Цветан Цветанов обсъди дейността на Евро-атлантическия център за сигурност с Антонио Лопес

Председателят на Управителния Съвет на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан Цветанов и изпълнителният директор София Петкова проведоха среща с Томи Хухтанен, изпълнителен директор на Центъра за европейски изследвания “Вилфрид Мартенс”.

По време на срещата бяха обсъдени теми от взаимен интерес, по които двете организации биха могли да реализират съвместни инициативи.

Цветанов представи Евро-атлантическия център за сигурност на среща с Жозеф Дол

Цветанов представи основните проектни области на центъра, като постави акцент върху работата за стимулиране на сътрудничеството по темите на сигурността в региона на Западните Балкани, както и за генериране на повече внимание към процесите в Черноморския регион, които блокират опитите за регионално сътрудничество. Хухтанен изрази висока оценка за поставените цели и мисия на центъра, като отбеляза, че те съвпадат с приоритетите на Трансатлантическото партньорство. Двамата се съгласиха за важността на Западните Балкани в дневния ред на Европейския съюз и необходимостта от повече работа с партньори от страните от региона по проблемите на националната и регионална сигурност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама