Разследват медицинска сестра, откраднала пари от карта на починал пациент

08:47, 27 сеп 19 25 3697 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Разследват медицинска сестра от областната болница във Велико Търново за мародерство. Историята е от края на февруари тази година. Оказва се, че на починал мъж в урологията е задигната дебитна карта, от която са източени 1200 лева. Основен заподозрян от следствието, прокуратурата и роднините на покойника е медицинска сестра.

„Разбрахме, че едната дебитна карта е изчезнала. Пин кодът беше записан при личните му документи”, каза Десислава Вачева пред Нова телевизия.

Семейството на починалия подава сигнал до банката и полицията за кражба. Въпреки блокирането на дебитната карта, от нея е изтеглена сумата от 1200 лева. Подозренията на близките водят до медицинска сестра от урологията.

„Портмонето беше в болницата, при него, в неговата стая. Една сестра влиза и му вади портмонето, докато му търси личната карта”, допълва Вачева.

Разследващите също стигат до медицинската сестра Мария Семова, която е засечена от камерите на банкомат да тегли пари от картата на починалия в два поредни дни. Пред следователи Семова заявява, че пациентът й предоставил картата с пин кода, за да й услужи с пари, които й трябвали.

От управата на болницата излязоха с писмена позиция, в която се казва, че при доказване на вина от съда, служителката ще бъде дисциплинарно уволнена. Окръжната прокуратура е прехвърлила разследването на Районната във Велико Търново. Досъдебното производство е за кражба. Предвиденото в закона наказание е лишаване от свобода до една година или поправителен труд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама