Валери Симеонов: Доган накара ГЕРБ да махнат Цветан Цветанов

09:01, 27 сеп 19 / Политика 25 2261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Цветан Цветанов беше освободен от ръководството на ГЕРБ поради единствената причина, че направи пробив в смесените райони, в които ДПС трайно се е настанило. Цветанов на дело успя да разбие този монопол, да вкара общински съветници и на тези избори, може би щеше да вкара и кметове в тези райони", каза в сутрешния блок на Нова телевизия лидерът на НФСБ и депутат от Обединени патриоти Валери Симеонов.

"Цветанов беше освободен, защото има прекалено топли връзки по върховете на ГЕРБ и ДПС. Защо ще освободиш от ръководството човека, който за първи път от 30 години прави такъв пробив в смесените райони - заради икономически обвързаности, като тази с ТЕЦ "Варна", собственост на Ахмед Доган. Държавата беше изнудена, изнасилена да даде ТЕЦ-а на Доган", заяви Симеонов.

В отговор на въпрос може ли Доган да накара ГЕРБ да махнат зам.-председателя си, Симеонов заяви: "Да, това е факт".

По думите му прокуратурата в момента е много близо до изпълнителната власт. Тя трябва да бъде по-независима, посочи лидерът на НФСБ.

"Иван Гешев е единствен кандидат за прокурор. На какво основание тези хора протестират? Защо те не излъчиха друг кандидат? На изборите сега в много общини ще има само един кандидат за кмет. Хайде, цяла България да излезе да протестира", каза Валери Симеонов.

"Не се прави нужното след фалита на "Томас Кук" и блокираните у нас туристи", смята Валери Симеонов.

„Първото, което трябваше да се направи, беше българската държава - не само Министерството на туризма, да намери спешно самолетни компании, които незабавно да поемат извозването на туристите. Това като разход трябва да се поеме от държавата. Ако има организирана по-мащабна кампания, в случая има 6 000 души, то това ще струва не повече от 150 евро на полет”, каза още той.

„Можем за всяка свиня да плащаме по 300 лв, а за един турист не можем да платим?”, запита Симеонов.

Ангелкова: Разходите на туристите на „Томас Кук“ ще се поемат от застрахователите

„Държавата трябва да се обърне към тези хора, които са си плащали данъците. Те вече два месеца не са си получили парите, защото са били изнудени от „Томас Кук” с два месеца забавено плащане. Поне държавата да им приспадне ДДС-то – да им го върне или да не им го събира”, коментира още Валери Симеонов.

Дъщерните компании на „Томас Кук” в Германия и Полша обявиха фалит

Според него след фалита на компанията десетки български хотели и туроператори ще имат затруднения и могат дори да фалират. „В Гърция, например, се подготвя именно намаляване на ДДС-то за онези фирми, които са поели ангажимент към „Томас Кук”. Това у нас не се прави”, смята депутатът.

По думите му има важен въпрос, на който до момента няма ясен отговор: „По българските закони, за да има каквито и да е било правни претенции към която и да е било туроператорска фирма, тя трябва да е регистрирана по българското законодателство. „Томас Кук” регистриран ли е като туроператор в България? Ако не е – то тогава всичките ни претенции ще останат на хартия”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама