Американски компании с интерес да инвестират у нас

09:46, 27 сеп 19 / Политика 25 2193 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

България трябва да бъде много по-активна в популяризирането на място в САЩ на възможностите за правене на бизнес у нас. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти след работна среща в Ню Йорк, организирана от Бизнес съвета за международно разбирателство, съобщиха от пресцентъра на държавния глава. В нея участваха представители на американски компании с водещи позиции в световния бизнес в сферите на комуникациите, информационните технологии, застраховането, финансите, енергетиката, отбранителната промишленост.

Целта на срещата беше постигането на по-добри резултати в инвестиционното сътрудничество между България и САЩ и стимулирането на интереса на компании от сектори с висока добавена стойност да инвестират у нас. Представителите на бизнеса изразиха готовност да посетят България, за да проучат условията, които страната ни предоставя. Президентът открои квалифицираните специалисти и конкурентната данъчна рамка като част от предимствата на България.

Радев пред ООН: Международната общност не е постигнала пробив при решаването на нито един значим конфликт

Пред журналисти президентът посочи, че стратегическото партньорство между България и САЩ се задълбочава и особено отчетливо това се отразява в сферата на сигурността и отбраната. „Ние имаме амбицията това сътрудничество да стане пълноценно във всички останали дейности, особено в инвестициите и трансферът на високи технологии“, заяви Румен Радев. Президентът посочи, че за целта трябва да се води диалог на високо политическо ниво, а бизнесът да усеща подкрепа.

Румен Радев отново апелира за проектна готовност от страна на българската държава и бизнеса. „Това означава не просто да разясняваме колко са добри условията за бизнес в България, но да представяме готови проекти с ясни параметри, с точно определени предложения, за да можем да се договаряме на място“, заяви Румен Радев.

В отговор на въпрос за резултатите за България от 74-ата сесия на Общото събрание на ООН, президентът посочи, че социално-икономическото развитие на България трябва да бъде подкрепено с добра позиция на страната ни в света в политически и обществен план. „Когато диалогът на високо политическо ниво е конструктивен и отворен, това води до доверие, а то е важно за правене на бизнес, инвестиции, за сътрудничество в областта на образованието, науката технологиите“, заяви още Румен Радев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама