В парламента обсъждат извънредно съкратеното следствие (ОБНОВЕНА)

10:05, 27 сеп 19 / Политика 25 2132 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

По настояване на БСП парламентът излезе в почивка, за да се проведе извънреден председателски съвет за съкратеното съдебно следствие. 

В него ще участва и министърът на правосъдието Данаил Кирилов, предаде репортер на ТОПНОВИНИ. 

 „Подаваме ръка съвсем добронамерено- да се съберем и разумно да решим въпроса с няколкото приети законопроекта от онзи ден, касаещи съкратеното производство“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Първа стъпка към премахване на съкратеното следствие 

Призовавам за разум и аргументи. Не можем да оставим два взаимно изключващи се закона да вървят едновременно. Трябва да решим въпроса за сливането на законите спешно“, подчерта тя.

По думите й има риск да нарасне напрежението в страната, а след това от ГЕРБ да прехвърлят вината на опозицията.

От ГЕРБ отговориха, че не оспорват правото на БСП да поиска почивка, а механизма, по който това се използва.

Имаме законодателна програма по други общественозначими казуси. Беше по- разумно след като я приключим да направим председателския съвет. Сигурна съм, че министърът на правосъдието щеше да се отзове“, посочи председателят на ПГ Даниела Дариткова.

„Нагнетява се допълнително напрежение. Важно е законодателните решения да не се взимат под влияние на емоциите“, заяви тя и подчерта, че ГЕРБ ще се включи в председателския съвет.

Възразяваме обаче срещу начина, по който се използва казуса, мъката, неволите на хората и ситуацията, за да се трупат политически дивиденти“, подчерта Дариткова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама