12 години затвор получи мъжът, пребил съпругата си до смърт във Варна

15:30, 27 сеп 19 25 2339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

12 години затвор при строг режим получи Борислав Николов за убийството на своята съпруга. Той призна вината си в съда и така делото се гледа по съкратена процедура, съобщава DarikNews.bg.

Петчленният състав на Окръжния съд във Варна постанови 18 години затвор, като присъдата се намалява с 1/2 заради съкратеното следствие. Той трябва да плати и по 50 хил. лв кръвнина на майката и бащата на убитата Кремена. 

Убийството на 40-годишната жена е станало в частен дом в центъра на Варна. Тялото на жената е било открито в понеделник, 25 февруари, следобед. Часове по-късно е бил задържан извършителят - 41-годишен варненец.   

Борислав, който преби съпругата си до смърт, иска да излезе на свобода

Жената е била убита по особено мъчителен начин и с особена жестокост, уточниха от Окръжна прокуратура. Установено е, че Борислав пребил съпругата си на 24 февруари в жилището, наето от семейството. Двамата били женени от няколко години, но бракът им не вървял. За поредна вечер между съпрузите, които били в развод, избухнал скандал, който продължил с жесток побой над 40-годишната жена от домашния насилник.

След като оставил съпругата си в безпомощно състояние, Борислав позвънил на майка си и я повикал да дойде, за да изнесе багажа си. След това те напуснали жилището, без да се интересуват за състоянието на пребитата жена.

Извършената аутопсия показала, че смъртта е настъпила от масивен кръвоизлив в мозъка, причинен чрез множество удари в главата със или върху твърди тъпи предмети.

Действията по разследването показват, че малтретираната жена е подавала няколко жалби за домашно насилие срещу агресивния си съпруг през годините на брака им. Борислав е бил предупреждаван с полицейски протоколи за наказателната отговорност, която носи за заплахите и причинените телесни повреди на съпругата си. Впоследствие обаче жената съобщавала в полицията, че отношенията помежду им са се подобрили.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама