Член на УС на БНР обвини протестиращите: Цензурират репортери, окупираха ефира

10:38, 28 сеп 19 25 2168 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Член на Управителния съвет на Българското национално радио се оплака от цензура от страна на групата протестиращи около Силвия Великова и Даниела Късовска, които отидоха в СЕМ да поискат оставката на генералния директор Светослав Костов. И вследствие на това медийният регулатор изпълни желанието им да я поиска, но без да изслуша за случващото се в медията другата страна в спора.

Директорът на БНР Светослав Костов: Не мисля, че има напрежение в радиото

Точно за другата страна на монетата говори Стефан Ташев, журналист с над 20-годишен опит и член на новото ръководство на БНР, в коментар в профила си във Facebook. Той се оплаква, че няма кого да сигнализира за цензурата, която се вихри от узурпаторите на националния ефир в лицето на протестиращите и затова го споделя в социалната мрежа, предаде DarikNews.bg.

Ташев твърди, че няма право да прави изявления като част от ръководството на радиото, а в същото време наблюдава как през последните две седмици се "редактират" и подменят информации на репортери в "правата линия" от "шепа хора", които протестират срещу ръководството.

Ето какво казва още журналистът:

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама