Велорали на Витоша застрашава туристите

11:29, 28 сеп 19 25 2389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В редакцията на ТОПНОВИНИ постъпи сигнал от граждани, избрали да се разходят в планината над столицата, в съботния ден, които са възмутени от случващото се по пътя за Черни връх.

Велосипедисти от велорали Drag Черни връх летят с бясна скорост и застрашават живота и здравето на преминаващите туристи по пътеката към върха. Мястото не е обособено и обезопасено. 

Велосипедистите се държат арoгантно с  излезли да се разходят. Не внимават, карат с висока скорост, обиждат и не се съобразяват с преминаващите възрастни хора и деца.

Въпросът е кой е разрешил точно в съботния ден да се провежда подобно състезание, Столична община ли? Територията на парк “Витоша” е обществена и правилата трябва да важат за всички, независимо кой по какъв начин е решил да се разнообрази в природата, през почивния си ден.

На кого е платено за случващото се безумие сред природата е въпросът, отправен към медията ни? 

Кой ще вземе отношение за случващото се и това поредната нередност по време на предизборна кампания ли е?

Почти на върха, хора наети да са част от мероприятието разказаха, че не е получено разрешение състезанието да се проведе от другата страна през “Конярника”, където се е провеждало предходните години. 

Припомняме, че състезанието се провежда за 16-та година.

Тази година не е ясно, кой е разрешил през едно трасе да преминават и граждани и състезатели и да се застрашава човешки живот. Няма друго подобно състезание по рода си, в което да не е направена организация и теренът да не е обезопасен за пешеходци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама