Младен Маринов за Полфрийман: Има две забрани да напуска страната

14:42, 28 сеп 19 / Политика 25 2298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По време на национален конкурс за полицай на годината в Плевен, вътрешният министър коментира ситуацията около Джок Полфрийман. По думите му е задействана процедура за експулсиране, но към момента австралийският гражданин има и две забрани да напуска страната.

Адвокатът на Джок Полфрийман: Защитавам го без пари

''Забраните на прокуратурата на австралийския гражданин Полфрийман за напускане на страната са две - във връзка с досъдебното производство и във връзка с изтърпяване на наказанието "Лишаване от свобода", каза Маринов.

"В момента австралийският гражданин Полфрийман се намира в дома на дирекция "Миграция" в Бусманци, тъй като по отношение на него директорът на Дирекция "Миграция" е издал заповед за принудителна мярка експулсиране от страната, която е в процес. Допълнително по отношение на въпросния гражданин на Австралия има две забрани, наложени от прокуратурата, за напускане на Република България, така че когато всичките условия бъдат изпълнени ние ще приключим и с тази мярка за експулсиране на лицето", подчерта министърът, цитиран от БТА.

Той добави, че във вчерашния ден са получили призовка от Върховния касационен съд, която трябва в днешния ден да бъде връчена на австралийския гражданин Полфрийман за явяването му на заседанието, което е насрочено за 23 октомври.

''До момента до който има такива забрани няма как да довършим процедурата за експулсиране'', допълни министърът.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама