Евродепутатите Ковачев и Майдел взеха участие в десетия конгрес на ЕС на гражданите-сеньори към ЕНП

20:20, 28 сеп 19 / Политика 25 2476 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В рамките на втория ден от провеждащия се за първи път в Сандански Десети конгрес на Европейския съюз на гражданите-сеньори към ЕНП взеха участие българските евродепутати от ГЕРБ/ЕНП  Андрей Ковачев и Ева Майдел, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Заместник-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент  Андрей Ковачев представи древната история на града, където се състои юбилейният Десети конгрес на ЕСГС към ЕНП. Той запозна делегатите с легендата, според която Спартак е роден в региона, и затова Статуята на Спартак е един от символите на града.

"Древната история на региона има своето политическо отражение върху отношенията между страните в наше време, но и символизира силата на посланията на основателите на европейския проект Робер Шуман и Жан Моне за обединение в разнообразието. И днес дълг на политиците е да работят за обединена, силна и ефективна Европа. Не можем да обвиняваме Съюза и в същото време да не му дадем инструментите да бъде ефективен при решаване на предизвикателствата на днешния ден", подчерта ръководителят на българската делегация в Групата на ЕНП в Европейския парламент Андрей Ковачев.

"Глобалната конкуренция днес е все повече за знание и технологии, не толкова за природни ресурси и територии. Бъдещето принадлежи на тези, които произведат най-евтиния електромобил и най-издръжливата батерия, а не на тези, които имат най-много нефт и газ. Почти всички компании в топ 10 на най-високо оценените марки в света са технологични, но нито една от тях не е европейска. За да си гарантираме икономическа и политическа мощ, а с това и сигурност, Европейският съюз трябва да инвестира и развива знанието. Най-добрите професионалисти в света трябва да искат да се развиват в Европа." Това заяви българският евродепутат Ева Майдел по време на десетия конгрес на Европейския съюз на гражданите-сеньори.

„Успоредно с технологично развитие на икономиката, ЕС трябва да действа единно и решително във външната политика, за да е фактор в геополитиката. Ако не го направим, ще загубим влияние над процеси по света, които ни засягат пряко и дори застрашават сигурността ни", каза още Майдел.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама