Борис Джонсън се извини лично на кралицата след решението на съда

07:23, 29 сеп 19 / Свят 25 2276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Борис Джонсън лично се е извинил, че е поставил в неудобна позиция кралицата, като поиска тя да одобри незаконното спиране на работата на Камарата на общините, съобщава "Таймс".

Върховният съд: Борис Джонсън е суспендирал парламента незаконно

Кралски източници разкриха, че в домакинството на кралицата има огромно безпокойство относно решението на Джонсън да спре работата на парламента в продължение на пет седмици, дори преди Върховният съд да постанови миналата седмица, че е незаконно.

По-рано този месец придворните измислиха начини да дистанцират монарха от политическата буря, която бушува по повод „Брекзит“ на фона на опасенията, че Джонсън ще използва речта на кралицата като средство, за да предизвика общите избори.

Кралица Елизабет II: Британските политици са некъдарни да управляват

Премиерът се е обадил по телефона на кралицата във вторник, след като Върховният съд реши, че е сгрешил като е спрял парламента за пет седмици. Източник от № 10 потвърди: „Той се отправи към кралицата възможно най-бързо, за да каже колко съжалява.“

Британският парламент възобновява работата си

Това бе третият път, когато Джонсън се извини насаме за нещо, за което отказа да се извинява публично. Премиерът заяви в кабинета в четвъртък, че е "грешка" да се отхвърлят предупрежденията, че езикът му може да доведе до атаки срещу депутатите .

Освен това той се извини, казвайки, че при независимото разследване за сексуално насилие над деца са изразходвани 60 милиона британски лири, когато през тази година се срещна с жертви на насилие от старото си училище, Ashdown House в Източен Съсекс.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама