Холандия ще наложи вето на Албания за ЕС

20:08, 29 сеп 19 / Политика 25 2283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Холандският външен министър Стеф Блок заяви, че Скопие и Тирана трябва да бъдат третирани отделно, когато става въпрос за започване на преговори с ЕС. Той подчерта, че Холандия ще наложи вето на Тирана. Информацията беше разпространена от албанска телевизия.

„Разширяването отново е на дневен ред през октомври. С удоволствие отговарям на въпросите, които ми бяха зададени, но няма да има изненади, защото отношението е същото, както говорихме преди лятото. Считам, че Северна Македония и Албания трябва да се оценяват поотделно, защото това са две различни държави с различни проблеми и различна прогноза. И по-рано съм казвал, че нивото на напредък в Македония е по-високо, отколкото в Албания“, заяви Блок.

Според него Албания е различен случай в сравнение със Северна Македония.

„Мисля, че Албания ще може да започне преговори веднага щом изпълни критериите. Но все още не е настъпил моментът“, каза Блок.

Според медиите Блок заявил, че позицията на страната му ще бъде идентична с тази отпреди лятото, когато беше подчертано, че няма да има преговори за Албания без да са били изпълнени условията от юни 2018 г., което означава, че Холандия „ще наложи вето на Албания на 18 октомври, независимо от решението на германския Бундестаг."

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама