Зимата дойде в някои части на САЩ и Канада

07:24, 30 сеп 19 / Свят 25 2231 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Зима в северните части на Скалистите планини в САЩ. Силна буря донесе в неделя рекордна снежна покривка от 91 см на някои места, а щатът Монтана обяви извънредно положение, за да разчисти пътищата, съобщи БТА.

През нощта се очаква да паднат още 30 до 61 см сняг. Зимни предупреждения са в сила за западната част на Монтана и за планинските райони на северен Вашингтон и северно Айдахо. Очаква се снеговалеж и в райони на Калифорния, Невада, Уайоминг, Орегон и Айдахо.

Губернаторът на Монтана Стив Бълок обяви извънредно положение, след като 101 см сняг паднаха в градове като Браунинг, което доведе до затваряне на магистрали и много катастрофи. Температурите се очаква да паднат през нощта до минус 6,6 по Целзий или повече в западна Монтана и северната и централната част на Айдахо.

Губернаторът Стив Бълок каза, че безпрецедентна зимна буря е изненадала властите през септември, но щатските и местните служби полагат всички усилия, за да опазят здравето и сигурността на жителите.

Силните ветрове създават условия и за поледици в някои райони.

Над 170 пътно-транспортни произшествия станаха в канадския град Калгари и неговите околности след първия за сезона снеговалеж.

По данни на полицията са станали 171 катастрофи, като само в една от тях са участвали 16 автомобила. Пострадали са общо 13 души. Хората са призовани да не използват личните си автомобили, ако не е крайно наложително.

На летището в Калгари са отменени десетки полети.

Според канадските синоптици в района на град Калгари от събота до понеделник на обяд ще паднат до 25 см сняг. Метеоролозите отбелязват, че колкото и да е ранно идването на зимата, подобни явления са наблюдавани и преди, като например през 2014 г., когато на 8 септември в Калгари паднаха 10 см сняг.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама