Обвиниха Борис Джонсън в ново сексуално посегателство

07:50, 30 сеп 19 / Свят 25 2133 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британските партии в опозиция днес ще проведат нова среща, за да обсъдят всички парламентарни механизми за спиране на Brexit без сделка. В същото време в Манчестър втори ден продължава конгреса на Консервативната партия на премиера Борис Джонсън, срещу който беше повдигнато поредно обвинение – този път в сексуално посегателство.

Усилено се говори, че опозицията обмисля внасянето на вот на недоверие в премиера. Лидерът на лейбъристите Джеръми Корбин заяви, че е готов да оглави временно правителство, ако Борис Джонсън бъде отстранен от "Даунинг стрийт", предаде БНР.

Британският премиер няма да подаде оставка, която би довела до ново отлагане на Brexit

Консерваторите междувременно втвърдиха позициите си през първия ден на годишния партиен конгрес с изявления от рода, че отлагането на Brexit е по-опасно от излизането от ЕС без сделка на 31 октомври.

Лидерът на партията и премиер на страната Борис Джонсън по-рано отхвърли обвиненията, че с използвания от него език насажда омраза, а напротив, каза, че е „модел за въздържаност, когато става дума за езика в дебата за Brexit“.

Борис Джонсън се извини лично на кралицата след решението на съда

Междувременно срещу премиера беше повдигнато ново обвинение. Журналистката Шарлът Едуардс писа в „Сънди таймс“, че през 1999 година по време на частен обяд в офиса на списание „Спектейтър“, Борис Джонсън я е опипал под масата. По това време Джонсън е бил редактор на списанието. От "Даунинг стрийт" отрекоха твърденията на журналистката.

По-рано Борис Джонсън отрече и едно друго обвинение – това, че е бил в конфликт на интереси заради контактите си с американската бизнесдама Дженифър Аркюри, която е получила 126 000 паунда обществени пари по времето, когато той е бил кмет на Лондон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама