Част от работещите в БНР подкрепиха генералния директор Светослав Костов

09:18, 30 сеп 19 25 2917 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Работещи в Българското национално радио изразиха недоволството си от поисканата от СЕМ оставка на генералния директор на медията Светослав Костов, предаде БНР. Според тях членовете на медийния регулатор са приели едностранчиво фактите за ситуацията в общественото радио.

Акцията си пред сградата на Радиото те не определиха като протест, а по-скоро като проява в подкрепа на Светослав Костов с основно искане да му бъде даден шанс да реализира концепцията, с която спечели конкурса за генерален директор преди два месеца, т.е. да му бъдат дадени 100 дни толеранс.

Член на УС на БНР обвини протестиращите: Цензурират репортери, окупираха ефира

Стана ясно, че до края на седмицата, най-вероятно в петък, ще има нов протест, който ще е пред сградата на СЕМ. Протестиращите заявиха, че искат да бъде чута и тяхната гледна точка.

 

Директорът на БНР Светослав Костов: Не мисля, че има напрежение в радиото

На извънредно заседание миналия петък СЕМ даде едноседмичен срок на генералния директор на медията Светослав Костов да подаде оставка. В противен случай в седмицата между 7 и 11 октомври на свое редовно заседание СЕМ ще започне процедура за предсрочното прекратяване на мандата на генералния директор на БНР.

Светослав Костов обяви, че няма намерение да подава оставка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама