Живко Тодоров, ГЕРБ: Няма да има предсрочни избори, ако загубим кметските в София

09:45, 30 сеп 19 25 2517 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ако ГЕРБ загуби в София на кметските избори, няма да има предсрочни парламентарни. Изобщо не можем да говорим за такива при местни избори. Това увери кметът на Стара Загора и член на изпълнителната комисия на ГЕРБ Живко Тодоров в предизборен дебат с Георги Свиленски от изпълнителното бюро на БСП по Нова телевизия.

Според Тодоров при местните избори партиите не играят толкова голяма роля, колкото отделните личности, тъй като те са до голяма степен мажоритарни. Структурите на ГЕРБ работят навсякъде, така че липсата на Цветан Цветанов няма да е проблем. "Не вярвам, че Цветанов ще работи против нас и това, което сам е създавал. Може би не се чувства на място и това е проблем в личен план", каза Тодоров.

Георги Свиленски пък заяви, че основната цел на изборите сега е да върнат доверието на избирателите в избирателния процес. Това е и причината партията да подкрепи Мая Манолова. Важното е да се смени моделът, Фандъкова управлява вече 10 години, каза Свиленски.

Според Тодоров обаче трябва не просто да се говори за смяна на модела, а да се покаже алтернатива. Той увери, че в смесените региони ГЕРБ също има кандидати.

И двамата бяха категорични, че личният живот не трябва да се намесва в кампанията и не трябва да се замерват с компромати. Пари от касите за реклама в порно сайтове няма да се дават.

Варна и Пловдив бяха останалите градове извън София, които се коментираха. За липсата на единен кандидат за БСП във Варна, Свиленски каза, че не вижда голям проблем. "Градската организация не успя да излъчи единодушно кандидат, затова централата се намеси, което е нейно право. Организацията вече има подредена листа, сигурен съм, че проф. Клисарова ще работи за Варна, вече всички от организацията я подкрепят", обясни той.

Пловдив не е изтъргуван, за да спечели Славчо Атанасов, кандидатът на ВМРО, увери пък Тодоров. "Пловдив е много важен за нас, затова предлагаме силен кандидат. Нормално е да има места, където правим промяна, защото смятаме, че може да предложим по-добро", каза кметът на Стара Загора. Той подкрепя политиката на ВМРО относно въпроса с Македония и смята, че е нормално партньорите в коалиционното управление да имат искания, но те трябва да се обсъдят.

Трябва да поставим свои условия, преди да подкрепим Македония за членство в ЕС, каза още Тодоров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама