Хакнаха екраните на спортен магазин и пуснаха порнографско съдържание

18:00, 30 сеп 19 / Любопитно 25 1808 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 
Спортната компания Asics поднесе официално извинения, след като с часове в централен огромен магазин на компанията в новозеландския град Окланд се е излъчвало порно, информира BBC.
 
Съдържанието се е излъчвало на рекламните екрани на външната витрина на магазина над входа, докато персоналът пристигнал в 10:00 ч. сутринта, за да отвори магазина и да види какво се случва.
 
Японската спортна компания заяви, че хакери са получили достъп до системата им и са излъчили компрометиращото съдържание.

„Бихме искали да се извиним на всеки, който може да е видял това“, заявиха от фирмата.

В публикация във Facebook от Asics заявиха: „Неизвестно лице е получило достъп до екраните над централния ни магазин в Окланд и на екраните беше възпроизвеждано нежелателно съдържание“.
 
„Работим с доставчиците на нашия софтуер и онлайн сигурност, за да гарантираме, че това няма да се повтори“, се добавя в изявлението.

Според New Zealand Herald порнографското съдържание се е излъчвало в продължение на девет часа, докато персоналът не го е изключил, предаде БГНЕС.

Вестникът цитира една жена, която станала свидетел на видеоклиповете, докато минавала покрай магазина със седемгодишния си син:

„Погледнах два пъти, защото просто не можех да повярвам на това, което виждам. Това е напълно неподходящо и обидно“, каза тя.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама