„Младост” на протест срещу Център по наркомании (ОБНОВЕНА)

06:50, 01 окт 19 25 2054 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жителите на столичния квартал „Младост” излязоха на протест срещу откриване на Център по наркомании. За проблема първи алармира главният архитект на „Младост” Стефан Стефанов в профила си в социалната мрежа.

„В нашия квартал ни настаняват Център по наркомании - между три детски градини, две училища и жилищните блокове. Той се позиционира в двора на УМБАЛ „Св. Анна” между детските градини 117„Надежда”, 71„Щастие” и 11„Мики Маус”, и 118СУ „Людмил Стоянов” и Технологичното училище по електронни системи. Разстоянието между Центъра по наркомании и входа на 11 ДГ „Мики Маус” е петдесетина метра! А дори всичко това не е най-страшното – всичко става абсолютно НА ТЪМНО. Тайно, без обществено обсъждане, докато хората са били в отпуск”, написа арх. Стефанов.

Главният архитект на столичния „Младост” влиза в надпреварата за кметско място на района

„Нямаме нищо против тези хора да се лекуват, но мястото на центъра не е тук. Намираме шишенца от метадон. Разбиха кола и откраднаха радио. Има разбити мазета, чукат ни по прозорците. Никой не ни е питал от общината дали сме съгласни да бъде изграден този център”, заявиха недоволните жители пред Нова телевизия.

„Общината не беше уведомена. В петък получихме първия сигнал. Ще сигнализираме на Министерството на здравеопазването. Ще помолим центърът да бъде преместен”, каза и. д. кметът на „Младост” Мария Грозева.

По думите на директора на Националния център по наркомани д-р Владимир Николов протестът им е неоснователно.

В 18:30 часа жителите на квартала отново ще се съберат, за да поискат преместване на центъра.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама