„Таймс“: Борис Джонсън иска от ЕС да блокира отлагането на Brexit

10:10, 01 окт 19 / Свят 25 2607 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британският премиер Борис Джонсън иска от Европейския съюз да блокира отлагането на Brexit, пише вестник "Таймс", цитиран от Reuters и БТА.

Заедно с това Великобритания предлага създаването на митнически центрове от двете страни на ирландската граница, за да не се налага въвеждането на пунктове за граничен контрол на самата граница, съобщи ирландската държавна телевизия. Въпросът с ирландската граница е една от основните пречки за постигане на споразумение за Brexit между Лондон и Брюксел.

Британският премиер няма да подаде оставка, която би довела до ново отлагане на Brexit

"Предложените от Лондон митнически центрове ще бъдат разположени на разстояние между осем и 16 км от границата", заяви редакторът на европейските новини на ирландската държавна телевизия Тони Конъли. Според него информацията за британското предложение е почерпена от документи, изпратени от Лондон в Брюксел.

Британското правителство се очаква да представи тази седмица нови предложения за излизане от задънената улица на Brexit. По-рано източник от британското правителство заяви, че Великобритания ще представи новите си предложения за Brexit в сряда или четвъртък.

Британският парламент поднови работа след временното си разпускане

Правителствата на Ирландия и Великобритания, а също така и Европейският съюз, са единодушни, че не трябва да се стига до пунктове за граничен контрол и физическо възстановяване на границата между Ирландия и Северна Ирландия, тъй като това може да възобнови напрежението, свързано с политическия статут на Северна Ирландия.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама