Президентът към възрастните хора: Дължим ви спокойни старини, в които няма място за страхове

11:41, 01 окт 19 25 1847 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът Румен Радев поздрави възрастните хора по повод Международния им ден, съобщиха от прессекретариата на преидентството.

"Дължим ви спокойни и достойни старини, в които няма място за страхове", обръща се президентът към хората от третата възраст у нас.

Според президента най-ефективните мерки, целящи равенството между поколенията, са насочени към преодоляване на страховете, свързани с остаряването - страх от болести, бедност, изолация и самота. Румен Радев посочва, че цивилизоваността на една общност се измерва с грижите, които тя полага за най-уязвимите – възрастните и децата. Чувството за взаимност започва с отговорност и уважение към близкия и непознат възрастен човек, посочва държавният глава. 

НОИ отбелязва Международния ден на възрастните хора със специални приемни

Международният ден тази година ще привлече вниманието към решенията, които ще проправят път към постигането на равенство между поколенията. В приветствието си президентът посочва, че, от една страна, равенството е отговорността на по-младите за изграждането на социална и здравна системи, които да посрещнат остаряването на своите граждани ангажирано и адекватно. „От другата страна обаче стои възстановяването на социалните връзки, които изграждат усещането за взаимна подкрепа“, посочва президентът. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама