Полфрийман не създава проблеми в центъра в Бусманци

12:40, 01 окт 19 25 1276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Издадена е заповед за експулсирането на Джок Полфрийман. Това обясни директорът на Дирекция "Миграция" Николай Николов пред журналисти, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Причината за това е "създадената сериозна заплаха за обществения ред". Заповедта обаче все още не е изпълнена, тъй като към момента на издаването ѝ австралиецът нямал документи за самоличност, а от друга страна има съдебна забрана за напускане на България.

"Уведомени сме от австралийските дипломати, че същият вече разполага с документи за пътуване, които още се намират в тях и са предприети действия за искане за снемане на забраната, за което сме уведомени, че има искане за възобновяване на наказателното производство", коментира Николов.
 
Директорът на Дирекция "Миграция" уточни, че задължителен елемент от заповедта за експулсиране е забрана за влизане в страната и страните-членки на Шенгенското пространство.
 
Той обясни, че Полфрийман ще бъде уведомен за насроченото на ВКС заседание на 7 октомври. В момента той е настанен в специален дом за настаняване на чужденци на дирекция „Миграция“ в Бусманци. По думите на Николов австралиецът не създава проблеми и се държи нормално.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама