Шефът на Амазон остава най-богатия човек в САЩ

16:55, 01 окт 19 / Любопитно 25 2242 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Основателят на компанията Амазон (Amazon) Джеф Безос за втора поредна година оглавява класацията на 400-те най-богати хора в САЩ, съобщи американското списание "Форбс", цитирано от БТА.

Състоянието на бизнесмена се оценява на 114 млрд. долара. Пълната класация на най-богатите бизнесмени в САЩ ще бъде публикувана утре, 2 октомври.

Разводът на Джеф Безос приключи и му излезе 38 милиарда долара

На Безос не е попречил дори скъпият му развод със съпругата му Макензи, която получи 19,7 милиона акции на Амазон или 4 процента от компанията, отбелязва ТАСС. Предприемачът остана с 12 процента от акциите на компанията. Към момента на официалното разтрогване на брака в началото на юли 4-те процента се оценяваха на 38,3 млрд. долара.

При съставянето на класацията "Форбс" отчита не само състоянието на предприемачите, но и това доколко те сами са го спечелили. От 2018 г. "Форбс" започна и да измерва "нивото на филантропия" - обемът на средствата, предоставени от бизнесмените за благотворителност, и какъв дял те представляват от общото им богатство.

Ето с кого купонясва Джеф Безос

През март Безос за втори път оглави и рейтинга на най-богатите бизнесмени на планетата. Тогава списанието оцени състоянието му на 131 млрд. долара.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама