БНТ: Сидеров се държа възмутително в „Референдум“

09:26, 02 окт 19 25 3238 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ръководството на БНТ излезе в декларация след вчерашното предаване „Референдум“. Те заклеймяват грубото незачитане на подписаното между ЦИК, телевизията и политическите партии споразумение от лидера на "Атака" Волен Сидеров.

Невъздържаното поведение на лидера на "Атака" доведе до прекъсване на предаването вчера. Дебатът трябваше да бъде за предстоящите избори, но избухна скандал между Волен Сидеров и председателя на предизборния щаб на ВМРО Юлиан Ангелов.

Лидерът на „Атака“ премина границата и няколко пъти каза, че кандидатът на ВМРО за кмет на София Ангел Джамбазки е: „гей, който трябва да оглави гей парада“. Ангелов му отговори, че е в неадекватно състояние и че неговата истина е „жълт вестник“. „Той е дошъл от кръчмата тук, да се забавлява“, заяви депутатът от ВМРО и напусна студиото.

Водещата поиска да спрат микрофона му и повика охраната.

Ръководството определя държанието на Сидеров като „възмутително“ и накърнило достойнството на водещата на предаването Добрина Чешмеджиева и на всички работещи в БНТ. Те застават зад колегата си и действията й по време на предаването.

Поведението, което демонстрира Сидеров, беше низко, демонстрация на безнаказаност и липса на уважение към БНТ, каквато депутатският имунитет не му дава. Недопустимо е използването на ефира на обществената телевизия и употребата на език на омразата, на думи, които очернят политически опоненти“, категорични са от националната телевизия. Те изтъкват, че никога в 10-годишната история на предаването "Референдум" не е имало такова шокиращо поведение на участник.

Заради това отношение БНТ ще предложи на ЦИК и СЕМ да изключат от споразумението ПП "Атака" и тя да няма безплатни и платени участия в БНТ. От телевизията изразяват надежда политиците в НС да се дистанцират от поведението на Волен Сидеров.

Генералният директор Емил Кошлуков заяви, че БНТ няма да търпи подобно отношение и поведение в ефира. Той обяви, че участието в „Референдум“ вчера е било последното за Сидеров. Кошлуков разпореди колегите да не го канят.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама