Фандъкова планира биотехнологичен парк в столицата

11:29, 02 окт 19 25 1802 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Планираме изграждане на Биотехнологичен парк и привличане на стратегически инвеститор в сферата на фармацията и здравните грижи. Това са две от задачите в програмата ми за развитие на София в следващите години“. Това каза Йорданка Фандъкова, кандидат за кмет на София от коалиция ГЕРБ-СДС, по време на среща с екипа на компанията „Фармалекс“, съобщиха от пресцентъра на партията.

В Биотехнологичния център ще се развие иновативна среда за изследвания и нови технологии в сферата на фармацията, биотехнологиите и здравните грижи. 

ДБГ писа на Фандъкова Лош 1 за преписване

„Фармалекс“ е българо-немска фирма, която наскоро разшири своята дейност в София  като отвори нов офис, в който работят химици, биолози и фармацевти. От компанията обясниха, че част от младите хора са учили и работили в чужбина, но атрактивните работни места и възможностите за реализация са ги мотивирали да се върнат в София.

По време на срещата бяха обсъдени и мерките за подобряване на чистотата на въздуха – смяната на печките на дърва и въглища на 1/3 от домакинствата, които сега се отопляват по този начин с по-екологични и рестрикции за автомобилите, които замърсяват. Фандъкова представи и проекта за Зеления ринг – линейни паркове и велоалеи по старата жп линия. Планът за първия етап, от гара „Пионер“ до „Слатина“, е готов и догодина може да започне реализацията му.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама