Шефовете на БНР и БНТ да обяснят защо искат по-високи бюджети за догодина

13:01, 02 окт 19 / Общество 25 1007 Биляна Иванова
1

СЕМ настоя генералните директори на БНР и БНТ Светослав Костов и Емил Кошлуков да дадат повече информация за бюджетите на двете обществени медии за догодина, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Генералните директори да заповядат да съгласуват с нас бюджетите. Ако е удобно да ги обяснят, защото не на нашия главен финансист ще задаваме въпросите по бюджетите на БНР и БНТ“, заяви Бетина Жотева.

Емил Кошлуков: За да не се оплакват политиците, че сме зависими, трябва да сме сигурни в парите си

Медийният регулатор ще изпрати писма до обществените медии за повече информация и ще покани генералните директори, преди да изготви официалното си становище.

За 2020 г. БНР иска допълнително от държавата 13,3 млн. лева. 3,4 млн. лева ще бъде дефицитът в бюджета на националното радио за следващата година. Прогнозира се същият дефицит и за 2021 и 2022 г. От СЕМ изтъкнаха, че липсва задълбочен и подробен анализ за подготовката, създаването и разпространяването на програмите на радиото.

Прогнозният дефицит на националната телевизия е 30 млн. лева. От БНТ не били спазили изискванията на финансовото министерство при изготвянето на бюджета. От медийния регулатор отчетоха, че и националната телевизия не им предоставя анализ на приходната част и разходите за персонала.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Трябва ли да бъде променян романът "Под игото" на Иван Вазов?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 35 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.