Цветан Цветанов и Исмет Рамадани: Евро-атлантическите ценности са спояващият елемент в региона на Западните Балкани

16:37, 02 окт 19 25 1677 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на Управителния съвет на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан Цветанов и изпълнителният директор София Петкова се срещнаха с Исмет Рамадани, председател на Евро-атлантическия съвет на Северна Македония, съобщиха от центъра. Цветанов и Рамадани се обединиха около становището, че евро-атлантическите ценности са спояващият елемент, който спомага за разрушаването на ‘балканските стени’, свързани с противоречията и конфликтите от миналото.

Важно е в диалог да изчистим въпросите, по които липсва яснота и съгласие, но това се случва много по-лесно и продуктивно, когато е поставено в рамката на една общност от държави с общи ценности и възгледи, чиято основна цел е да гарантират сигурността и просперитета на своите граждани, отбеляза Цветанов.

Рамадани подчерта, че Северна Македония разчита на българската подкрепа и помощ по евро-атлантическия си път. Двамата се договориха за развитието на сътрудничество между двете организации и обсъдиха възможности за съвместни бъдещи инициативи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама