Проучване: Манолова изпреварва Фандъкова в битката за София

19:29, 02 окт 19 25 3225 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

57% от жителите на София ще упражнят правото си на глас по време на предстоящите местни избори на 27 октомври, предаде bTV.

Това сочи експресно проучване на „Маркет ЛИНКС”, проведено сред 500 лица над 18 г., в периода 23 – 28 септември по метода на прякото-лично интервю в София. 

Проучване: Здравко Димитров води в кметската надпревара в Пловдив

Допитването показва, че 5,8% от анкетираните са категорични, че няма да отидат до избирателните урни, а 12% все още не са решили. 21,8% от запитаните са отговорили, че по-скоро биха гласували, за 3,8% от хората е по-вероятно да не гласуват.

Независимият кандидат Мая Манолова е лидер по обществена подкрепа, сочи проучването. За бившия омбудсман биха гласували 27,4% от запитаните. На второ място е кандидатът на ГЕРБ и СДС Йорданска Фандъкова с 25,8%, а на трето с 10,9% е арх. Борислав Игнатов, подкрепен от „Демократична България".

Борис Бонев, който е кандидат на неправителствената организация „Спаси София” получава 4,4% от гласовете на анкетираните столичани. На пето място с 2,2% подкрепа е евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама