Борис Джонсън разпуска парламента от 8 до 14 октомври

21:40, 02 окт 19 / Свят 25 2932 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премиерът на Великобритания, Борис Джонсън, ще разпусне парламента от 8-14 октомври, съобщи „Даунинг Стрийт“, цитиран от АФП.

Това се случва само няколко седмици след като предишен негов ход за суспендиране на парламента беше обявен за незаконен, предаде БГНЕС.

„Тези срокове означават, че парламентът е суспендиран за възможно най-кратко време, нужно за всички необходими логистични подготовки“ на кралица Елизабет II да очертае новата законодателна програма на правителството, се казва в изявление.

Ръководителят на работната група на Европейския парламент за Brexit предупреди днес, че членовете на Европейския парламент „не са впечатлени” от предложеното ново споразумение за оттегляне на британския премиер Борис Джонсън.

"Утре ще представим точка по точка причините за това, което не е приемливо в предложението.", каза бившият белгийски премиер Гай Верхофстад.

"Първата оценка на почти всеки член на работната група изобщо не беше положителна", каза той, като предположи, че офертата на Обединеното кралство не е сериозен опит за постигане на сделка, а усилие да се прехвърли вината за неуспеха на Брюксел.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама