Ще удължат ли мерките на седемте арестувани в ДАИ-Пловдив

09:39, 03 окт 19 25 2012 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Седем души са задържани при акцията на ДАНС в ДАИ-Пловдив. По непотвърдена информация между тях е и шефът на институцията - временно изпълняващата длъжността началник на ДАИ-Пловдив Анна Генова. Очаква се днес от Прокуратурата да съобщят дали ще удължат мерките на арестуваните, предаде Нова телевизия.

Акцията в „Автомобилна администрация“ Пловдив, която е заради сигнал за корупция, е под ръководството на Окръжната прокуратура в града.

По оперативна разработка на Териториална дирекция „Национална сигурност“ в града на тепетата, съвместно със служители от отдел „Икономическа полиция“ в МВР-Пловдив, са извършени процесуално-следствени действия, включително претърсвания и изземвания в областния отдел на ДАИ-Пловдив, с оглед установяване на доказателства за длъжностни престъпления.

Към настоящия момент разследването е в активна фаза, като процесуално-следствени действия продължават, съобщиха още от прокуратурата.

Акцията на ДАНС прекрати обслужването на граждани. Имаше изведени за разпит служители на ДАИ. По непотвърдена информация става въпрос за корупционна схема, свързана с таксиметрови фирми.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама