Фандъкова: Продължаваме инвестициите в модернизиране и строителство на детски градини и училища

10:10, 03 окт 19 / ИЗБОРИ 2019 25 1228 Topnovini
снимка: БГНЕС

"Предстои цялостен ремонт на сградата на 30 детска градина „Радецки” и строителство на нова сграда за шест групи - две градински и четири яслени групи. Продължаваме инвестициите в модернизиране и строителство на детски градини и училища", каза кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова на среща в район „Изгрев“, съобщиха от ГЕРБ.

Фандъкова планира биотехнологичен парк в столицата

"Извършени са ремонти на седемте сгради на детски градини в район „Изгрев“, като на пет от тях са изпълнени конструктивни укрепвания и са въведени всички мерки за енергийна ефективност. Ремонти са направени и на всички училища в района и започна изпълнението на мерки за енергийна ефективност, предстои саниране на 105 и 11 училища", посочи от своя страна кандидатът за кмет на район „Изгрев“ Цветомир Жеков.

"Инвестициите в инфраструктурата в кварталите, подобряването на градската среда и въздуха са приоритет за следващите години", изтъкна Фандъкова. Тя добави, че един от важните проекти, който е свързан с район „Изгрев“, е развитието на зелен ринг по бившите жп линии. Ще бъде оформен зелен пояс по старата жп линия – първият етап е от гара „Пионер“ до район „Слатина“.

По рано Йорданка Фандъкова присъства на водосвет в първия клуб на пенсионера в района.

На срещата присъства и кандидатът за кмет на район „Изгрев“, издигнат от коалиция ГЕРБ-СДС Цветомир Жеков, както и кандидатите за общински съветници Малина Едрева, Николай Стойнев, д-р Антон Койчев, водещият Симеон Колев и Диан Стаматов - директор на 119 училище.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!