Едва 50 човека, подкрепящи Костов, питат саботаж ли е спирането на БНР

12:00, 03 окт 19 25 2302 Шрифт:
Християна Димитрова Автор: Християна Димитрова

Около 50 журналисти от БНР се събраха пред СЕМ и настояха да им се отговори доказано ли е, че спирането на програма "Хоризонт" не е саботаж, предаде репортер на ТОПНОВИНИ. 

Според тях става въпрос точно за саботаж, а целта е БНР като медия да бъде злепоставена и ръководството да бъде отстранено. Те бяха категорични, че разследването трябва да стигне докрай. 

27 хил. лева глоба за БНР

"Цялата тази акция, организирана отвън, по паравана на свободата на словото обслужва хора, които не искат да бъдат извършени реформите в договора на генералния директор и на СЕМ. Това означава, че се противопоставят косвено на СЕМ и упражняват натиск върху функцията му като регулаторен орган", коментира Дарина Григорова от радиосдружение „Подкрепа БНР“. 

Събралите се пред медийния регулатор подкрепят генералния директор Светослав Костов. Искат да знаят дали има натиск върху СЕМ да бърза да вземе решение за отстраняването му. 

Директорът на БНР Светослав Костов: Не мисля, че има напрежение в радиото

Дарина Григорова попита, ако директорът бъде сменен- кой ще внесе бюджета, по какви правила ще бъде избран и.д. директор на БНР и дали следващият генерален директор ще бъде защитен от натиска, който се упражнява

"Никой генерален директор не е луд сам да спира предавателите, еднолично и по този начин. Това означава той публично да се самоубие", посочи тя. 

Журналистите пред СЕМ обявиха, че задават въпросите с надежда, случващото се да се разкрие, както и кой стои зад него. Според тях има хора, на които не са се харесали промените, които Костов е започнал.

Те определиха искането за оставка като прибързано, при положение, че в управлението на Александър Велев е имало толкова нарушения. 

 

 

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама