Още един арестуван след акцията в ДАИ-Пловдив

13:06, 03 окт 19 25 2007 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Още един собственик на транспортна фирма е арестуван в Пловдив след акцията на ДАНС в Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" в града.

Окръжната прокуратура трябва да реши дали да удължи с още 72 часа ареста на задържаните в сряда седем души. Очаква се да бъде преценено на кои от арестуваните ще бъде повдигнато обвинение. Разследването е за корупция и длъжностни престъпления. Освен служители на ДАИ, в сряда бяха арестувани и двама собственици на таксиметрови компании

Ще удължат ли мерките на седемте арестувани в ДАИ-Пловдив

След акция на ДАНС днес всички отдели в пловдивската автомобилна инспекция отвориха навреме. На работа обаче не се яви временно изпълняващият длъжоността началник на ДАИ-Пловдив Анна Генова, за която полицията съобщи, че е арестувана заедно с още четирима служители в инспекцията. „Не знаем кой е на работа и кой не. Ние сме деловодство, ние обслужваме граждани”, коментира секретарят на автомобилната администрация в града под тепетата, цитиран от Нова телевизия.

Спецоперация: ДАНС влезе в ДАИ-Пловдив

Отделът за издаване на лицензи и разрешителни, който се оказа на прицела на ДАНС, също обслужва клиенти. 

Агентите на ДАНС и прокуратурата проверяват защо инспекторите от ДАИ са отменяли наказателни актове, така че да не бъдат отнемани лицензите на транспортни фирми. От полицията и прокуратурата към момента отказват коментар за масовите арести.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама