Гешев: Явно Лозан Панов има фиксация в длъжността главен прокурор

14:21, 03 окт 19 / Общество 25 2565 Topnovini
БГНЕС

Не се притеснявам от работата си. Оценката за работата на един прокурор в крайна сметка дава съдът. След като имам над 233 лица, значи съдът ми е дал отлична оценка с това, че по мои обвинителни актове са осъдени такъв брой лица. Това е оценка не само за количеството, но и на качеството за свършената от мен работа. Така единственият кандидат за поста на главен прокурор Иван Гешев коменитра писмото, с което председателят на ВКС Лозан Панов поиска повече инфромация не само за количеството, но и за качеството на работата му като прокурор, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Панов пита Цацаров за качеството на работа на Гешев

Гевшев допълни, че ВСС е приел максимална комплексна оценка от периодичното му атестиране, което означава, че съдебният орган е установил, че той притежава високи професионални качества.

"Нямам представа защо се интересува. Единственото ми обяснение е, че през годините мислех, че той има фиксация върху г-н Цацаров. Сега започвам да си мисля, че той има фиксация в длъжността главен прокурор. А защо – трябва да питате него", коментира той.

"Който и да беше на моята позиция, това напрежение щеше да го има, след като не е от кръга на хора, които генерират това напрежение. Дали (бел. ред. кандидатите) щяха да са двама или трима - ако не са от един тесен, малък, включително политически кръг - това напрежение щеше да се случи", посочи той и добави, че в случая не става въпрос за принципно поведение, а точно обратното - за безпринципно.

Гешев добави, че уважава съда и никога не си е позволявал да коментира съдебни решения, нито съда като цяло, но този подход не е възприет от други отделни лица от съдебната власт.

Той коментира и случая с Джок Полфрийман като посочи, че прокуратурата е направила това, което е могла и австралиецът е получил присъда от 20 години затвор. "Оттук нататък чакаме каквото реши съдът и ще се съобразим с решението на българския съд.

Във връзка с поведението на Волен Сидеров в ефира на "Реферндум", Гешев заяви, че всяка агресия над журналист е недопуситма, независимо от кой изхожда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!