В Рим събират пластмаса срещу билети за градския транспорт

18:40, 04 окт 19 / Любопитно 25 2197 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Безплатни билети за метрото за жителите на Рим в замяна на пластмасови бутилки. Това е част от плана да бъде направен града по-природосъобразен. Инициативата „Пластмаса за билет“ е по инициатива на компанията за градски транспорт в италианската столица. Шефовете на фирмата обясниха, че заради положителното отношение на гражданите, инициативата ще обхване цялата система на метрото и ще бъде удължена до юли 2020 година.

Съгласно плана, пътниците могат да предават пластмасови бутилки в специални машини, поставени на станциите на метрото. За всяка една върната бутилка, гражданите ще получават в замяна кредит от 0.05 евро, с който могат да си купят билет онлайн. За целта е необходимо да бъде свалено приложение на мобилния телефон, което регистрира броя на билетите в зависимост от върнатите за рециклиране бутилки.

Цената на стандартен билет, валиден за 100 минути пътуване с метрото и автобусите струва 1.50 евро, така че срещу 30 бутилки пътуването излиза напълно безплатно, отбелязва компанията за градски транспорт на Рим. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама