Делян Георгиев, БСП- София: Разчитам на ясна програма и разпознаваемост в „Изгрев“

10:40, 04 окт 19 25 2097 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Хората от "Изгрев" са докарани до ръба на отчаянието от строежите, унищожаването на зелени площи и липсата на детски градини. Това каза кандидатът за кмет на района д-р Делян Георгиев в ефира на БНТ, съобщиха от пресцентъра на БСП- София. 

"В „Изгрев“ има бум на строителството, презастроява се, уплътняват се междублоковите пространства. Това е изнервило до краен предел местните хора. Знам го, защото съм един от тях, живея в „Дианабад”, каза Георгиев и допълни, че хората са страшно разочаровани от липсата на плановост при строителство, от липсата на стратегия.

Той изтъкна, че не е правилна градоустройствената политика да се строи без да се мисли за инфраструктурата. Да се правят жилищни кооперации,а да не се правят детски градини и училища.

"Аз и екипът, с който работя, считаме за целесъобразно да бъде иницииран мораториум върху жилищното строителство в района. Тъй като капацитетът отдавна е стигнал своя предел”, заяви Делян Георгиев.

Кандидатът за кмет на „Изгрев“ сподели две от идеите си, които би искал да реализира при успех на изборите – нова детска градина и да се изгради детското звено към 15-та поликлиника, тъй като би било добре педиатрите, които обслужват децата, да бъдат изведени в отделно крило на сградата. Той посочи, че на територията на „Изгрев“има два големи парка. „За съжаление Ловният парк в момента представлява една занемарена гора. Много е силно да го наречем парк”, категоричен бе Георгиев и допълни: “Част от Борисовата градина е на наша територия и считам, че всички райони, които имат граница с Борисовата градина, би следвало да действат много по-корпоративно. Това е един емблематичен парк в София. Трябва да се разсъждава цялостно. Трябва да се разсъждава на градско ниво и всички ние заедно да работим за Борисовата градина,за да бъде тя такава, каквато бихме искали да е”, убеден е кандидатът за кмет на „Изгрев“.

Според него голям проблем за хората, свързан с тежкия трафик и задръстванията, е че от кварталите „Дианабад“ и „Изгрев“ има само по един - два изхода към централните булеварди. Делян Георгиев сподели, че е подкрепен от почти цялата левица в район "Изгрев"- АБВ, Георги Кадиев, партия МИР. По думите му това, на което може да разчита в предизборната надпревара, е ясната програма и разпознаваемостта, която има сред хората от района.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама