Инспектор от ДАИ-Пловдив се сдобил с 12 имота от подкупи

10:50, 04 окт 19 / Крими 25 1293 Topnovini
1

Трима инспектори от ДАИ-Пловдив остават в ареста, съобщиха от прокуратурата в града. Срещу тях са повдигнати обвинения за получаване на подкупи чрез изнудвания на три транспортни фирми.

Временно изпълняващият длъжността началник на ДАИ-Пловдив Анна Генова е освободена от ареста.

По думте на окръжния поркурор Румен Попов единият от служителите на Автомобилната администрация имал 12 недвижими имота - повечето, от които в новостроящи се кооперации. Някои били на името на баща му. В ролята на брокер била съпругата му, без да има право на такава дейност.

Спецоперация: ДАНС влезе в ДАИ-Пловдив

Разследващите са установили, че едно от трите рекетирани дружества е собственост на холандски гражданин. Тази фирма е оперирала с 300 камиона. От нея един от инспекторите прибрал 10 000 лева.

Другите две транспортни компании също са дали пари на инспекторите, за да си спестят актове. Установено е, че едно от дружествата е броило 1000 лева на тримата инспектори, които си ги разделили, а третата фирма - 300 лева.

"Това е бизнес мазохизъм от страна на трите компании. Предпочели са да бъдат изнудвани и да плащат", посочи окръжният прокурор. Той поясни, че временно изпълняващият длъжността шеф на ДАИ-Пловдив Анна Генова е освободена от ареста, тъй като не са събрани доказателства тримата корумпирани инспектори да са се отчитали на нея, както самите те твърдели. 

Наблюдаващият прокурор Георги Гешев добави, че схемата за изнудване е действала поне от 2 години по отношение на десетки дружества, но единствено трите компании съдействат на разследващите.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани