Доналд Тръмп поискал и Китай да проверява Джо Байдън

12:39, 04 окт 19 / Свят 25 1742 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В САЩ се изостря противопоставянето между президента Доналд Тръмп и Демократическата партия. Все повече стават чуждите държави, намесени в размяната на удари и започналата процедура по импийчмънт.

Въпреки скандала около поисканата от Тръмп намеса на Украйна, президентът открито поиска помощ за преизбирането си от друго правителство.

Китай трябва да започне разследване на двамата Байдън. Защото това, което се случва в Китай, е също толкова лошо, колкото ставащото с Украйна”, заяви Тръмп.

Владимир Путин не вижда „нищо компрометиращо“ в разговора Тръмп-Зеленски

Това се случва след като срещу него започна разследване за импийчмънт. И вероятно не е за първи път, тъй като няколко източника съобщават, че държавният глава е обсъждал съперника си Джо Байдън в телефонен разговор с китайския президент през юни. Въпросният разговор, както и този с украинския президент, е бил качен на сървър за класифицирана информация. Китайски дипломат беше категоричен, че страната му не иска да се меси в американската политика.

Тръмп за случая с телефонния разговор със Зеленски: Заслужавам да се срещна с обвинителя си

Междувременно, пред конгресмени, бившият специален американски пратеник за Украйна Кърт Волкър каза, че е предупредил украинските представители да не се месят в политиката на САЩ. Много конгресмени съзряха в това потвърждение на твърденията на анонимния разобличител за оказван натиск върху чужд президент.

Самият Доналд Тръмп написа в среднощен туит, че като президент е длъжен да разследва корупцията и дори да иска помощ за това от други страни.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама