Над 70 образователни институции от цял свят пристигат в София

08:20, 05 окт 19 25 2260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес и утре в НДК ще се проведе най-голямото международно консултантско изложение в България - „Световно образование” с участие на повече от 70 образователни институции от цял свят.

Изложението дава началото на кандидатстудентската кампания за западни университети за следващата академична година, където сроковете за кандидатстване са по-ранни.

Специализирани центрове ще предоставят информация и подготвят кандидатурите на ученици за най-популярни дестинации като Великобритания, Холандия, Дания, Германия, Австрия, Франция, Испания и Италия.

Сред акцентите в програмата са: Образование по време на Brexit – пътят към обединеното кралство, Финансиране на образованието в чужбина – планиране и подготовка, Как да открия своята мечтана професия? – кариерен център представя специализирани продукти като Кариерен навигатор, тестът MyUniChoices и „Оксбридж“ курс за амбициозните ученици, Академичен или практически университет в Холандия – как да избера?, Образование в САЩ и Канада – фондация Fulbright със стипендия за ученици от 11 клас до 5000 долара и пълни стипендии за магистърски и докторантски програми, Експресен курс по мотивационно писмо – основата на успешното кандидатстване, Ранно записване за летни езикови курсове и първите оферти за зимни езикови лагери в Испания, Швейцария, Германия и Великобритания.

Изложението в София се посещава от над 3000 семейства с деца във възрастови групи от 8 до 18 години, кандидати за образование в чужбина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама