Манолова сложи в плик имената на фирмите, които ще спечелят поръчката на СО за електробуси

10:08, 05 окт 19 25 2093 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Не знам защо управляващите са толкова изненадани, че една голяма автомобилна компания като Фолксваген подминава България и отива в южната ни съседка, след като и Столична община от години купува автобуси, които са произведени извън ЕС – Китай и Турция. Справка за последните пет години показва, че за столичния транспорт са закупени 152 китайски автобуса и 60 турски. Това сподели пред журналисти гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

"Обявената набързо и в последния момент обществена поръчка за електробуси също е с предизвестени победители. Както се видя, Столична община дори знае броя на участниците – четирима. Експертите пък знаят и името на участниците, които ще спечелят тази процедура. Ето тук, в този плик, са имената на фирмите, които ще спечелят процедурата'', каза тя.

"Ще преценя къде и на кого да я предоставя, за да бъде отворена, след като станат ясни имената на фирмите. За съжаление това е моделът, по който се управлява Столична община – нагласени обществени поръчки и предизвестени победители, което е тежък удар срещу конкуренцията и изобщо срещу бизнеса и неговото развитие в столицата. Пари на вятъра са парите, които са дадени срещу правилата и които ограничават конкуренцията и честното състезание'', коментира в заключение Мая Манолова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама