Теменужка Петкова е оптимист за реализацията на АЕЦ "Белене"

09:55, 06 окт 19 / Политика 25 2364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Към днешна дата министърът на енергетиката Теменужка Петкова е оптимист за реализирането на проекта АЕЦ "Белене".

Това заяви тя в сутрешния блок на БНТ.

Провежда се процедура за избор на стратегически инвеститор. Тази процедура беше публикувана в официален вестник на ЕС, целта беше да стигне максимално широк кръг заинтересувани лица. Да бъде абсолютно публична, така че да могат наистина големи компании да заявят интерес и да участват в този проект, защото смятам, че ще бъде важен не само за България, но и за целия регион, заяви тя.

От 1 октомври са в сила промени в наредбата за топлоснабдяването. Бяха направени съществени промени, коментира Петкова.

"Определени са конкретни срокове, свързани с ангажиментите на фирмите за топлинно счетоводство. На първо място - да извършват отчетите, те трябва да бъдат готови до 10 юли. До 15 юли те трябва да представят изравнителните сметки и до 31 август е срокът за обжалване на съответните сметки, ако хората смятат, че има определени проблеми", посочи тя.

Министър Петкова допълни, че в наредбата се дава възможност етажната собственост сама да определи размера ѝ - между 20% и 40%. Тя каза още, че българските граждани трябва да са спокойни, че газ ще има, а през юни са реализирани и първите доставки на втечнен газ от Съединените щати.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама