Красимир Кънев, БХК: Становището ни за Полфрийман няма роля в освобождаването му

19:48, 06 окт 19 25 2440 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Писмото на Български хелзинкски комитет (БХК) не е изиграло роля за освобождаването на Джок Полфрийман. Подобни твърдения са „пълни глупости”. Това коментира председателят на БХК Красимир Кънев по bTV.

„Не съжалявам за становището си за Полфрийман относно дейността му в затворническото дружество за рехабилитация. Не съм го писал с презумпцията, че от него ще зависи дали той ще излезе от затвора, или не”, заяви Кънев.

ВМРО ще протестира пред Съдебната палата срещу освобождаването на Полфрийман

„То засяга един много различен проблем от предмета на това дело, а именно дейността му по време на рехабилитацията. Становището не е дадено от името на организацията, а от мое лично”, поясни още председателят на БХК. 

Красимир Кънев допълни, че изпращат стотици подобни писма на година, които засягат всякакви хора и са до различни инстанции. "За осъдени хора има около сто страници становища, които сме дали на различни съдилища не само у нас, а и в чужбина”, допълни той.

Кънев уточни, че писмото е пратено на първа инстанция и не е ново. Той бе категоричен, че само съдът може да каже дали Джок Полфрийман се е поправил, а не БХК или която е друга организация.

Авокат Екимджиев: Полфрийман е отвлечен от държавата

„Това решение е взето въз основа на хиляди страници документи, които са дадени от затвора и от други организации”, каза още Красимир Кънев.

Той нарече „чиста лъжа” казаното от Красимир Каракачанов, че БХК защитава престъпниците. „Никога не сме защитавали правата на извършителите на престъпления в хода на наказателния процес. Защитаваме техните човешки права, свързани с изтърпяването на наказанието”, категоричен бе Кънев.

„В един единствен случай сме били на страната на извършителя. Става въпрос за жалба до Европейския съд по правата на човека на осъден за извършено престъпление, свързано с учредяване на партия на религиозна основа”, поясни председателят на БХК.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама