Джамбазки: Ако ме изберат за кмет, вече няма да съм евродепутат

09:49, 07 окт 19 25 2081 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ако хората решат да ме изберат за кмет на София - еднозначно бих се върнал и вече няма да съм евродепутат, заяви кандидатът за кмет от ВМРО Ангел Джамбазки в ефира на БНТ.

Джамбазки: Кандидатирах се, защото София има нужда от по-твърда ръка, ред и сигурност

Първото нещо, което бих променил в София, са реда и сигурността. В града има безобразие в паркирането и в циганските катуни и квартали. Където има плочка, трябва да има лампа, а където е лампата - трябва да има камера. Глобата дисциплинира водачите. Когато сте направили един парк и някой отиде да ги чупи - на камерите това ще се види и ще се наложи глоби. Що се отнася до гетата, решението е едно - багери. Трябва да се премахнат незаконните постройки, да се изведат животните оттам, защото хората, които живеят около тях казват, че е ужас. Тези хора са свободни да си намерят работа и да си наемат жилища", категоричен е Джамбазки.

Според него, за да се подобри чистотата на въздуха, трябва да се промени моделът на функциониране на „Топлофикация“ и да се премахнат незаконните постройки, за да се спре безконтролното горене на всякакви неща. Трябва да се контролират колите и газовете, които отделят те без катализатори. Също така трябва да се реши проблемът с Топлофикация - Перник и горенето на отпадъци, смята кандидатът на ВМРО.

БНТ: Сидеров се държа възмутително в „Референдум“

Той коментира и поведението на лидера на "Атака" и също кандидат за кмет на София Волен Сидеров в студиото на "Референдум" преди седмица. Тогава именно нападки на Сидеров към Джамбазки станаха причина за прекъсване на предаването. Личните нападки не са моя тема, това ще се реши в съда. Всяка лъжа, всяка клевета изразяват отчаяние и политически крах. Този човек ще бъде осъден за пореден път, но това няма да го спре. Решението на българските граждани е да не допускат подобно замърсяване на ефира. Свидетели сме на един залез и на един упадък, а в лицето на ВМРО едно възраждане на национализма и това предизвиква завист и личностни отклонения“, коментира той последните твърдения по негов адрес от Волен Сидеров.

ВКС решава за Полфрийман

Джамбазки коментира и случая „Полфрийман“ като посочи, че освобождаването на австралиеца е политическо решение. „Съдията, когато е в тога, трябва да е абсолютно независим. Безобразие е този съдия да взима решение на политическа основа, мотивирани от анти-Българския Хелзинкски комитет. Не може всеки да размахва нож на улицата. Този човек щял да прави антифашистки поход по света. Само аз ли виждам грешката в това, че анти-Българският Хелзинкски комитет номинира съдията и убиеца за човек на годината", запита още той. „Това освобождаване трябва да бъде преразгледано", категоричен е Ангел Джамбазки.

ВМРО организира протест пред Съдебната палата срещу освобождаването на Полфрийман

"Обадиха се още организации – стотина, аз мисля, че и те трябва да бъдат закрити", заяви още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама