Борисов: Дано проектът на Цветанов е успешен като на Слави Трифонов

09:05, 08 окт 19 / Политика 25 3202 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Апартаментгейт” ни разби, нанасе ни тежки репутационни удари, видях крах в очите на хората. Това каза премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в ефира на bTV.

Той уточни, че затова е взел в свои ръце предизборната кампания преди вота за Европейски парламент. Борисов обърна внимание, че в момента не се меси в кампаниите за местните избори.

"Не се меся в изборите до този момент. Имаме много работа, която да свършим, а те се оправят добре. Фандъкова получи право сама да си избере екипа, кампанията и листата. Аз ще отида само на закриването на кампанията“, коментира премиерът. 

"Цветан Цветанов не ми липсва вече", заяви Борисов. 

Националното събрание на ПП ГЕРБ освободи Цветан Цветанов от всички ръководни постове на партията

"На евроизборите видях краха в очите и затова трябваше да се намеся. "Апартаментгейт" ни разби. Удари ни тежко репутационно. Трябваше да убедим хората, че това е случайно, а не стил. Резултатите показаха, че сме успели да ги убедим със 7%", посочи Бойко Борисов. "Цветанов имаше функция в партията. Нито трябва да се надценява моята роля, нито на Цветанов, нито на който и да е във всички избори. За пред публиката бива да сме артисти, но обликът на една партия не се гради на облика на един човек", каза лидерът на ГЕРБ. 

"Цветанов изговори глупости, които не му правят чест. Дано проектът да му е успешен като този на Слави. След двете интервюта, които даде Цветан Цветанов вече не ми липсва – изговори много глупости", коментира Борисов. "Не очаквах толкова бързо да заговори срещу колегите си и партията", каза още той. 

"Цвета Караянчева беше възмутена от това, което е казал за смесените райони. Битката е за смесените райони между ГЕРБ и ДПС. Няма друга партия, която да участва в тази битка", каза още Борисов.

"Манолова няма групи. Аз станах кмет без общински съветници, но бях толкова силен, че никой не посмя да се противи. Само си представете как тя ще се справи без общински съвет. А такива глупости и обиди хвърля срещу мен. Чувахме се с Мая много често и й помагах много. Тя обаче започна да говори глупости и да ни атакува. Каза, че държавата я репресира. Това е нелепо при положение, че е идвала по-често в моя кабинет, отколкото в своя. Ще реши задръстванията в София? Как? Метрото е над 60 километра, просто хората са богати и ходят на работа с колите си", коментира лидерът на ГЕРБ. 

Според Бойко Борисов сега Трифонов влиза честно в битката, защото години наред е критикувал от шоуто си безплатно е правил реклама на бъдещата си партия.

"Всеки може да си кръсти партията, както иска. Няма такава държава, защото всяка вечер в най-гледаното време да си презентираш партията и никой да не ти търси сметка, СЕМ да не го санкционира. На кой му е позволено подобно нещо? Нали се е държал политически неутрално. Сега нещата са честни. Той е умен човек и вижда откъде идва краха на политиците, дори най-обичаните и харесваните. Нека да видим кои ще са хората му. Тогава ореолът ще изчезне или силно ще бъде продупчен", заяви Бойко Борисов.

„Сега идва на политическата сцена и както всеки от нас ще отговаря за хората си. Когато разберем кандидатите му за общински съветници, за кметове, за депутати, ореолът ще изчезне, ще бъде надупчен”, смята лидерът на ГЕРБ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама