Борисов: Поставих ултиматум на Георгиев да събори терасата

09:26, 08 окт 19 / Политика 25 2245 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премиерът Бойко Борисов коментира кандидатурата на Иван Гешев за нов главен прокурор в студиото на "Тази сутрин" по bTV. 

"Когато Христо Иванов беше министър на правосъдието направихме така, че прокурорската гилдия да си избира ръководител, за да няма пряко вмешателство. Повече ни се искаше Бойко Найденов да бъде главен прокурор, защото с него бяхме работили. Сотир Цацаров го познавах повече като съдия. Може би най-добрия съдия в Пловдив. Той направи един добър мандат. Сега и с Иван Гешев работя добре. Политическите партии трябва да оставят прокурорите да си изберат, който си преценят“, категоричен е премиерът.

ВСС: Разбира се, че Гешев може и да не бъде избран за главен прокурор

По повод скандала с терасата на бившия шеф на КПКОНПИ, Борисов заяви: "Пламен Георгиев работи добре, умен човек е. Аз поставих ултиматум, че ако не събори незаконната си тераса, ще го отзова. Да, много работа е свършил за държавата, има и много врагове. Не може такава тема да стои на вниманието ми с месеци. Така си го купил, но бутай незаконното и си гледай работата“.

Пламен Георгиев се съгласява, че почти 60 квадрата от терасата му са незаконни

"Аз мога да чета между редовете. Турция се въоръжава с руско оръжие, за да не могат НАТО-вските системи да работят. Няма по-сложна ситуация от тази в региона ни сега", така Борисов коментира конфликта между Турция и САЩ по повод намесата в Сирия. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама