Вълчев: Ситуацията в училищата в Сливенско се нормализира

11:10, 08 окт 19 25 3568 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ситуацията в Сливенско се нормализира, след като вчера масово родители взеха децата си от училище заради сигнали, че социалните служби отнемат деца от родителите им. Това е провокация и не отговаря на истината, заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, който участва във форума "Образование България 2030", съобщи БГНЕС.

Фалшива новина за отвлечени деца подпали ромската общност в Сливен (Обновена)

Вълчев добави още, че родителите са разбрали за предполагаеми неправомерни действия на социалните служби от клипове, публикувани в социална мрежа. Все още не е ясно кой стои зад разпространението на тази дезинформация, допълни министърът на образованието.

Относно отсъствието на децата от училище министър Вълчев заяви, че в следващите един-два дни няма да се пишат отсъствия на децата, както и че не се планира отучване на пропуснатия учебен материал.

Борисов: Слуховете в Сливен и Ямбол са друг вид Костинбродска афера

Той добави, че такъв опит за дезинформация и фалшиви новини е имало и преди дни в други градове в страната - София и Карнобат, и добави, че това не е единичен случай - и през 2015 г. също са правени опити за дезинформация на обществеността пак по време на избори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама