Премиерът подкара автомобил без ръце

11:57, 08 окт 19 / Политика 25 3204 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На специално подготвено трасе премиерът Бойко Борисов тества новата функция на BOSCH България за автономно шофиране. Докато автомобилът се движи, изминатият път се записва автоматично и след това той може сам да се върне в изходната позиция. Шофьорът единствено подава газ. Борисов сподели видео във Facebook. 

Предимството на тази функция е, че има сензори за ултразвук, които засичат препятствия по пътя - например ако дете изскочи в автомобилната лента, колата ще спре. Водачът може да се включи в управлението на превозното средство във всеки момент, когато пожелае.

Според водещите на церемонията по тестването на новата технология тази технология би свършила чудесна работа на премиера за видеата на живо във Facebook. 

Това е много добро за тези, които основно с шофиране се занимават. Включат си машинката и тя запомня къде да отиде. Стартира производството вече. Най-гордото за нас е, че алгоритмите и софтуерът са правени в България“, коментира Борисов.

Преди да тества новата технология премиерът присъства на откриването на BOSCH Инженеринг център София. "Отношенията ни с Германия са основани на принципа на взаимната изгода. Винаги сме се славели с дисциплина, което и вие притежавате", се обърна той към немския посланик, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Премиерът припомни добрата оценка на американския посланик за бизнес климата у нас, колкото и да не е приятно това за политическите противници на ГЕРБ. Той изтъкна и добрите оценки на посланиците на Русия и Германия. 

"Усилията ни започват да се възнаграждават. На 100 м оттук е аутсорсинг центърът на Световната банка. Малко по- надолу ще бъде един от осемте супер компютри, който ще може да се използва 24 часа, 7 дни в седмицата. Неслучайно България беше избрана", посочи министър- председателят. 

"България не трябва да се гордее с хакерите си, а с талантите си в писането на софтуер", подчерта премиерът. "Българският мозък е такъв- иновативен. Джон Атанасов неслучайно пръв се е сетил да програмира компютъра", обяви Бойко Борисов. 

"Неслучайно новият председател на ЕК Урсула фон дер Лайен, заедно с екипа си, ни определи прекрасен ресор. По- добър ресор не бихме искали. Дали са ни бъдещето", каза премиерът. "Усилията ни дават резултати- център след център, високо квалифицирани служители. Българи, връщащи се заради високите възнаграждения", категоричен бе Борисов. 

"Ако мислите, че това се постига лесно. Това се прави само когато има такава държава", коментира министър- председателят. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама