Полфрийман ще получи паспорта си след съдебното решение

14:21, 08 окт 19 25 2561 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вярвам в независимостта на българския съд, заяви министърът на правосъдието Данаил Кирилов, който се срещна с временно управляващия посолството на Австралия в Атина Н. Пр. Джон Филип, съобщиха от министерството.

Срещата бе поискана от австралийската страна по повод казуса с Джок Полфрийман.

Министър Кирилов изрази увереност, че българският съд ще вземе правилно решение по повод искането на прокуратурата за възобновяване на делото за условното предсрочно освобождаване на Полфрийман.

До два месеца ще е ясно дали Полфрийман напуска България

Н. Пр. Филип благодари на българската затворническа администрация, която е откликвала бързо и адекватно през годините във връзка със сигурността и безопасността на австралийския гражданин, излежаващ присъда у нас.

„Австралийската страна е наясно, че и в момента всичко се развива според българското законодателство и няма отклонения в процесите на съдопроизводството“, каза временно управляващият посолството на Австралия в Атина.

Той допълни, че вече е издаден паспорт на Полфрийман, но документът няма да му бъде предоставен до приключване на съдебния казус.

На срещата присъстваха още консулът на Австралия акредитиран за България Джанин Макленън и почетният консул на Австралия в България Индиана Трифонова, както и заместник-министрите на правосъдието проф. Николай Проданов и Евгени Стоянов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама