Доналд Туск обвини Борис Джонсън, че си играе с бъдещето на Европа

14:52, 08 окт 19 / Свят 25 1913 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на Европейския съветДоналд Туск обвини британския премиер Борис Джонсън, че си играе с бъдещето на Европа, съобщи АФП, цитирана от БТА.

Европейската комисия отхвърли твърденията, че преговорите за оттеглянето на Великобритания от ЕС са пред провал. "Преговорите продължават, дори днес. Работим с нагласата за постигане на споразумение", заяви говорител на ЕК. Той добави, че в сряда  еврокомисарите ще разгледат последните предложения на британския премиер Борис Джонсън за ирландската граница.

По-рано днес ирландски медии цитираха източник от британското правителство, според когото преговорите са пред провал. Източникът твърдял, че ирландската страна не желае по-нататъшни преговори.

В последните дни ЕС обсъжда предложенията на Джонсън за избягване на раздяла без споразумение на 31-ви октомври. Британският премиер твърди, че няма да иска от ЕС нова отсрочка до напускането на неговата страна, а европейски източници коментират неофициално, че предложенията му не са приемливи.

Междувременно германският канцлер Ангела Меркел е предупредила британския премиер Борис Джонсън, че е изключително малко вероятно да се постигне споразумение за Брекзит заради липсата на нови предложения на Лондон за Ирландия. Двамата лидери са имали телефонен разговор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама