Тръмп предизвика Хилари Клинтън да влезе в президентската надпревара

19:25, 08 окт 19 / Свят 25 1144 Topnovini
1

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предизвика Хилари Клинтън да се присъедини към президентската надпревара в САЩ през 2020 г., при условие, че даде обяснение относно прочутия имейл скандал.

Имейлите, на които той се позовава в туита си, са свързани с разследване на ФБР срещу Клинтън, която е използвала частен сървър и имейл акаунти по време на мандата й като държавен секретар на САЩ. Клинтън беше обвинена, че е премахнала около 30 000 от своите „лични“ имейли, без да спазва процедурите на Националния архив.

Хилари Клинтън: Тръмп предаде САЩ

Електронната сага на Клинтън, известна още като „Имейлгейт“, следва Клинтън от много години. През 2017 г. материалите, предадени на Държавния департамент, разкриха примери за политиката „плащаш, за да си в играта“, в която Клинтън вероятно е получавала щедри дарения във Фондация „Клинтън“ от частни и държавни донори в замяна на назначения в правителството, политически позиции и държавни договори.

Държавният департамент на САЩ поднови разследването срещу Хилари Клинтън

Бившата държавна секретарка на САЩ Хилъри Клинтън беше основен съперник на президента Тръмп на президентските избори през 2016 г. Тя загуби от него, въпреки че спечели мнозинството от народния вот. 

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.